#ErasmusDays - Program adta lehetőségek

A világszerte 67 országban megrendezett, háromnapos programsorozat idén október 15-17. között zajlott, ahol minden projektmegvalósító megmutathatta magát különféle rendezvényeken, az Erasmus iránt érdeklődők pedig ellátogathattak, vagy online csatlakozhattak a színes programokhoz.

A Szent István Egyetem évek óta részt vesz a #ErasmusDays eseményen, melyen idén már öt campus közreműködésével volt jelen intézményünk.

A Kaposvári Campuson a járványügyi helyzetre való tekintettel az esemény zárt körben került megrendezésre. Az elhangzottak azonban természetesen nem maradnak a négy fal között, hiszen a hanganyagból podcast készül. Ennek köszönhetően a mobilitás iránt érdeklődők mindent megtudhatnak az Erasmus+ programról, sőt külföldi útjukhoz praktikus tanácsokat is kaphatnak.

A Gyöngyösi Campuson ismertető előadással kezdődött a program, ezt követően kérdéseket tettek fel a hallgatók a kint tartózkodás alatt felmerülő helyzetekről. Szente Anna nevű volt hallgató skype-on jelentkezett, aki elmesélte svédországi élményeit, tapasztalatait.

A Szent István Egyetem Keszthelyi Georgikon Campusán a #ErasmusDays információs napon az érdeklődők részt vehettek egy, az Erasmus+ program mobilizációiról szóló előadáson, azt követően pedig egy élménybeszámolón. Az élménybeszámolót egy Erasmus+ szakmai gyakorlatot elnyert hallgató tartotta, aki a COVID-19 járvány alatt folytatta mobilitását. Az előadás során szó volt a pályázás menetéről, kiutazásról, szakmai tevékenységről, élményekről és mindezek megéléséről egy világjárvány idején.

A Budai Campuson is tájékoztató előadással, közös beszélgetéssel és teázással töltötték az Erasmusos délelőttöt, melyre mindegyik karról egyforma létszámban jelentek meg lelkes érdeklődők.

A Gödöllői Campuson online és kiscsoportos személyes jelenléttel az egyetem területén található Summa Uni Cafe kávézóban szerveztük meg az eseményt. Az ide ellátogató hallgatókat egy csésze teával, kávéval kínáltuk meg a rendezvény kezdetén, majd rövid előadásokat tartva ismertettük az Európán belüli és kívüli programországokban megvalósítható Erasmus+ mobilitási és Campus Mundi lehetőségeket, pályázati tudnivalókat, kitérve a járványügyi helyzet következtében kialakult aktualitásokra, óvintézkedések betartására.

Az eseményt 3 hallgatói élménybeszámoló színesítette, mely során bepillantást kaphattak a jelenlévők a már hazaérkezett fiatalok nemzetközi tapasztalataiba, élményeikbe, kalandos helyzetek megoldásaiba, melyeket a helyszínen készült fotókkal még valóságosabban élhettünk át.

Az élménybeszámolók után kötetlen beszélgetéssel folytatódott a délután, a jelenlévők és a hasznos tanácsokat közvetítő mobilitásban tapasztalt hallgatók, valamint az Erasmus+ programot átfogó koordinátorok között.

A Summa Uni Cafe tökéletes helyszínnek bizonyult, fiatalos környezetben, jó hangulatban és lelkes leendő Erasmusosokkal ünnepeltük nem csak Gödöllőn, hanem az összes SZIE Campuson a világszerte népszerű Erasmus+ programot.