Hazai ösztöndíjak

Államközi Ösztöndíjas felhívások a 2021-2022-es tanévre
 
A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2021-2022-es tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.
 
Pályázhatnak magyar állampolgárságú alap-, mester és doktori szintű egyetemi, főiskolai hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint különféle művészeti ágak képviselői. Az elérhető ösztöndíj-típusok köre és a juttatások mértéke célországtól függően változik.
 
Bővebb információ a pályázati felhívásokról itt található: https://tka.hu/palyazatok/3005/allamkozi-osztondijak
 
 
 
Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj és Collegium Hungaricum pályázati felhívások a 2021-2022-es tanévre
 
Míg a Collegium Hungaricum program keretén belül általános elméleti, forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatások pályázhatók a bécsi Collegium Hungaricumba a közös közép-európai múlt, illetve az osztrák-magyar kapcsolattörténet terén, addig a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj esetében bármely tudományterületen és tudományágban lehet pályázni a Föld bármely országának kutatóintézeteibe.
 
További információ az alábbi linkeken érhető el:
 
Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj:
https://tka.hu/palyazatok/3004/magyar-allami-eotvos-osztondij;
pályázati határidő: 2021. március 04., csütörtök 23.00 óra.
 
Collegium Hungaricum:
https://tka.hu/palyazatok/4836/collegium-hungaricum;
pályázati határidő: 2021. január 14., csütörtök 23.00 óra.