Véget ért az ERASMUS ROADSHOW

2017. február 14-én délután a Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda külföldi ösztöndíj tájékoztatót szervezett a Tempus Közalapítvány, a Központi Tanulmányi Hivatal és a Zöld Út Nyelvvizsgaközpont munkatársai, valamint volt Erasmus ösztöndíjas hallgatói részvételével. A 4 alkalomból álló ún. ERASMUS ROADSHOW rendezvénysorozat első állomása volt ez. További három nap, minden nap 13:00-15:00 között (helyszín: földszinti Rektori Díszterem) áll még a hallgatók rendelkezésére, hogy értesüljenek a pályázati feltételekről, fontosabb tudnivalókról:

2017. február 22.

2017. február 28.

2017. március 08.

A programot hagyományosan az Erasmus+ pályázati beadási határidő (2017.03.30) előtt rendezték meg abból a célból, hogy minél több hallgató értesüljön a külföldi részképzési, szakmai gyakorlati, vagy egyes programtípusok esetén rövid távú szakmai kiutazások finanszírozására alkalmas mobilitási lehetőségekről.

Az előadás sorozatot Talláromné Czingili Judit Erasmus kampusz koordinátor tájékoztatója nyitotta meg az Erasmus+ program lehetőségeiről, melyet Pál Erika oktatási igazgató egészített ki a hallgatói jogviszony, a kedvezményes tanulmányi- és vizsgarend, valamint a kreditelismeréssel kapcsolatos hasznos tudnivalókkal. A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont részéről a következő alkalmakon Györe Bence irodavezető ismerteti a hallgatókkal a Központ új kezdeményezését, amely a kiutazni szándékozó hallgatók interjúra történő felkészülését és a már nyertes hallgatók idegennyelvi környezetbe történő beilleszkedését segíti.

Stefán Gergő az ESN (European Social Network) elnökének tájékoztatója is elhangzott.

A koreai mobilitási pályázatokról és az ún. EUROAPP'-ról pedig Szabadszállási Edit Erasmus kampusz koordinátor számolt be. Az AERES University of Applied Science Dronten programjáról Natasja Spaargarentől hallhattak a résztvevők.  A program Dr. Waltner István oktató Cranfield University European Partnership prezentációjával zárult.

Az eseményhez a Tempus Közalapítvány Campus Mundi programért felelős munkatársai is csatlakoztak, így Székely Ágnes ösztöndíjazási csoportvezető- helyettestől is hallhatnak majd a hallgatók tájékoztatást február 28-án. A roadshow további állomásain számos előadó, köztük Rudnák Ildikó, a Multikulturális környezetre felkészítő tréning megálmodója tart majd előadást.

Az elhangzott előadások innen letölthetők: